Verbouw woonboerderij Assen

 

Na de zomer is Bouwbedrijf Luchtenburg begonnen aan een grote klus in Assen, namelijk de verbouw van een woonboerderij. In het schuurgedeelte van de boerderij wordt een grote woonkeuken met openslaande deuren gerealiseerd. Daarnaast zal het oude woongedeelte van de boerderij aangepast worden naar eigentijdse eisen en wordt er een ruimte gerealiseerd voor Bed & Breakfast. Dit gedeelte krijgt een eigen ingang en heeft direct toegang tot de grote tuin achter het huis. In deze tuin staat ook een oude schuur, die in een latere fase van de verbouwing een nieuwe functie zal krijgen als ontmoetingsruimte voor gasten.

Inmiddels zijn we gestart met het aanleggen van de vloerverwarming waarop binnenkort de dekvloer gerealiseerd zal worden. Ook is er een douche en toilet gerealiseerd in het toekomstige Bed & Breakfast gedeelte van de woning. Eén van de bestaande slaapkamers wordt uitgebreid met een badkamer, die gerealiseerd wordt in deel van de voormalige gang. Het raamwerk staat, maar het duurt nog even voor er echt aan de afwerking begonnen kan worden.

Update mei 2017: Het grootste deel van de verbouwing is klaar. De nieuw geplaatste schuifpui in de keuken (met een paar meter verderop nog een grote raampartij!) heeft een donkere schuur in een lichte woonkeuken veranderd. De strakke witte muren en lichte gietvloer versterken dit effect. In de grote badkamer is gekozen voor wat donkerder, sfeervolle tegels. Het witte, vrijstaande bad steekt er prachtig bij af. In de voormalige schuur is de zolderverdieping geïsoleerd en voorzien van lichte deuren. Hier kan heel wat opgeborgen worden! Zware zaken kunnen met een takel van buitenaf naar boven getild worden.